Eмисия новини
от 06.00 часа

Изхвърлиха Милан от евротурнирите

Италианският клуб Милан получи забрана да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон заради нарушение на правилата на финансовия феърплей. 

УЕФА обвинява „росонерите" в нарушения през последните три сезона и Спортният арбитражен съд в Лозана потвърди това.

„Милан е изключен от участие в европейските клубни турнири на УЕФА за сезон 2019/2020, като следствие от нарушението на правилата за финансов феърплей за последните три сезона", реши съдът.

Милан бяха наказани заради лоши финансови резултати през последните години, но „росонерите" обжалваха пред Спортния арбитражен съд и така участваха в Лига Европа през миналия сезон. Казусът няма да бъде гледан преди 14 август, когато вече ще са стартирали квалификациите в Лига Европа. Това означава, че италианският тим няма да може да се включи в битката.

Все пак от клуба са преценили, че е добре да се съгласят сега да изтърпят наказанието си, за да имат възможност да се стабилизират финансово, за да не се стигне до ново непокриване на условията на Финансовия феърплей след време.

Всичко това означава, че Рома ще влезе директно в групите на Лига Европа вместо Милан, докато Торино ще започне от втория квалификационен кръг на втората по сила клубна надпревара на Стария континент.Още от