Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеоклип показва насилие от ученик над учителка

Ще се търси ново училище и друга форма на обучение за проблемното момче

В социалните медии бе разпространен клип, заснет от съученици на 15 годишно момче, което учи в СУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив. Във видеото става ясно, че момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). 

Момчето, което на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

От Регионалното управление по образование в Пловдив съобщиха, че многократно са сигнализирани за агресивни прояви на ученика и предстои да потърсят ново училище за деветокласника. Последният сигнал е получен на 26 юни.

Началникът Иванка Киркова потвърди, че са уведомени незабавно от Илия Къртев, директор на учебното заведение за този случай, както и за други инциденти от февруари до днес, когато е станало преместването на момчето в това училище.

Многократно е разговаряно с родителите на детето, което сменя вече над 10 училища в града. С него са работили и психолози, потвърди Иванка Киркова. От РУО-Пловдив са стартирали и процедури за преместване в друго училище, както и ще се обсъжда друга форма на обучение на момчето, което е с поведенчески проблеми. Дневната форма не е най-удачна за него, за нас е важно и родителите да участват в решаване на проблемите на сина им, каза Киркова.

За агресията на деветокласника ще бъдат сигнализирани ДАЗД, Детска педагогическа стая-Пловдив и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности, пишат от МОН.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!