Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на анимационното кино гостува в Стара Загора

Международният фестивал на анимационното кино „Златен Кукер“ гостува в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

В Международния младежки център от 10.00 до 15.00 часа ще бъдат организирани прожекции на анимационни филми за деца от 5 до 9 години. В анимационна работилница деца и ученици ще се запознаят с основните принципи на анимацията, чрез специална презентация. Ще има прожекция на избрана селекция от филми за всички възрасти, участвали във фестивала. 

Международният фестивал „Златен кукер“ започва дейността си през октомври 2010 г. в София. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития у нас. Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство.

Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени