Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова: Този медал е изключително важен, доближаваме се до Олимпиадата

Автор:


„Мечтаехме да участваме на това състезание. С украинката винаги мачовете са ни много оспорвани. Тя все пак е първа в световната ранглиста. Доста обиграна. Има много опит. С нея трябва да се биеш яко, иначе няма как да победиш. За мен този медал е изключително важен. Той ще ме доближи до квотата за олимпийските игри, което е най-голямата ни цел“, сподели Ивет Горанова пред пресаташето на БОК Тодор Шабански след като спечели златния медал в категория 55 килограма на турнира по карате в дисциплината „кумите“ на европейските игри в Минск.

Снимка

„Удовлетворени сме. Този труд, които положи Ивет имаше резултат. Това е най- хубавото отличие, което тя можеше да вземе – златния медал. Всички мачове бяха много хубави на това състезание. Последният мач беше много атрактивен. Имаше всичко. Щом победихме всичко е прекрасно“, допълни личният треньор на Ивет Ангел Стефанов.

Това е трето златно отличие за България от европейските игри в Минск, след титлите на Мария Оряшкова (самбо) и Станимира Петрова (бокс). Второто издание на Игрите ще бъде закрито тази вечер на официална церемония на стадион "Динамо", а знаменосец на българската делегация ще бъде златната медалистка Станимира Петрова. Церемонията по закриване ще започне в 22.00 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна