Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Пирински: Нинова безпардонно отхвърля култивирането на диалог

Георги Пирински
Снимка: БГНЕС

Решенията, които бяха прокарани от Корнелия Нинова, по никакъв начин няма да доведат до това, да се тръгне достатъчно спокойно и единно в предстоящия (предизборен - б.р.) период по причина, че попълненията в Изпълнителното бюро са всичко друго, но не и това, което тя заяви като мотив - а именно да се чуват различните мнения в партията в състава на Изпълнителното бюро. Това заяви пред БНР Георги Пирински, член на Националния съвет на БСП.

„Всички тези попълнения в Бюрото са хора, които еднозначно следват досегашната линия на председателката на Националния съвет“, изтъкна Пирински в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

„На заседанието на Конгреса на 16-и юни се обърнах към г-жа Нинова с предложението да намери сили да започне да култивира началото на диалог и възстановяване на колективното начало в работата на ръководните органи. А това, което получихме вчера, е точно обратното по един доста безпардонен начин, защото и гласуването бе също доста неприемливо, анблок и явно“, отбеляза още той.

И допълни, че председателят има това право да предлага и включва в Бюрото онези, които счита за необходимо и да предлага изключване, но едно такова право би трябвало да върви заедно с подчертано чувство на отговорност да не се злоупотребява.

По повод предстоящите местни избори Пирински коментира, че е очевидно, че различията в БСП няма как да бъдат скривани. И сега по места общинските партийни организации трябва достатъчно трезво да преценят как ще провеждат и предизборната подготовка, и излъчването на кандидати.

Относно възможността за намиране на общ език Георги Пирински отбеляза, че нещата са отишли доста далеч и в момента не вижда такъв вариант, „защото вчерашното решение, което беше наложено, е обидно“.

„Напрежението продължава“, резюмира в заключение той.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!