Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националките ни по борба не са доволни от себе си, треньорът им ги оправда

Отборът с наградата.
Снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по борба се завърна с три медала, но без злато, от европейските игри в Минск. Въпреки това, момичетата ни не останаха напълно доволни, а това пролича най-вече в думите на лидерката на тима Тайбе Юсеин.

"Свикваш с победите, свикваш с медалите и затова е трудно да приемеш, когато не си с медал. Но понякога от загубите могат да се извлекат поуки и сега точно това правя, за да се реванширам по време на световното първенство", сподели Юсеин.

Чуйте още от нея:

А старши треньорът на отбора Петър Касабов бе доста по-спокоен и имаше обяснение: "Слязохме непосредствено от базовата подготовка на Белмекен. Подготовката ни не беше насочена специално към Минск, възприехме това състезание просто като един турнир. Същевременно много от нашите конкурентки бяха дошли именно с такава нагласа, дори премиите им бяха по-големи, отколкото на европейското първенство. Така че не разбирам защо момичетата са недоволни. Сега започваме да готвим фините неща, така, както аз обичам, за да бъдем готови за световното първенство", сподели Касабов.

Чуйте още от него:

Момичетата бяха наградени в Пресклуб "България" с малко закъснение като Отбор на месец април - заради успешното си представяне на европейското първенство в Букурещ, откъдето се завърнаха с два златни и два сребърни медала.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна