Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уилям Хил" затваря 700 заложни къщи, излагайки на риск 4500 работни места

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известната компания за залози "Уилям Хил" (William Hill) планира да закрие 700 лицензирани заложни къщи, излагайки на риск 4500 работни места, след като британското правителство постави ограничение от два паунда залог на терминалите за залагане при фиксирани коефициенти (FOBT),известни като игрални автомати, за да ограничи проблема с хазарта.

"Компанията отчете значителен спад в приходите от игрални автомати", заяви в четвъртък "Уилям Хил", като добави, че затварянето на заложните къщи вероятно ще започне преди края на годината, съобщава Ройтерс.

Регулацията на терминалите за залагане при фиксирани коефициенти (FOBT) беше въведена през април и максималните залози бяха ограничени драстично от 100 до едва 2 британски лири.

През януари "Уилям Хил" заяви, че ще премоделира бизнеса си на дребно, след като представянето на компанията беше засегнато от по-строгите разпоредби, особено по отношение на доста рентабилните FOBT.

Преди това конкурентите от фирмата GVC Holdings предупреждаваха, че ограниченията върху FOBT ще доведат до затварянето на близо 1000 къщи за залози и намаляване на основната печалба за 2019-а година с около 135 милиона паунда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна