Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една хубава и хубаво разказана приказка за грозното патенце

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

От датата 11 ноември 1843 година до днес тази гениално проста и безсмъртна история е накарала милиони деца и техните родители от най-различни точки във времето и пространството да се замислят за върху факта какво означава да си различен от останалите. Ханс Кристиан Андерсен, авторът, е смятал приказката за грозното патенце отражение на моя собствен живот.

Няма значение дали се раждаш сред патиците в задния двор, стига да се излюпваш от лебедово яйце. Тази поука на приказката може да бъде интерпретирана многопосочно. Но фактът на различието и страданието да си различен, е константна величина.

Нашата приказка е не само хубаво разказана, но е една от най-хубаво разказаните приказки за грозното патенце. Драматизация за радио и режисурата на постановката е на Мария Нанчева, а актьорският състав включва Светослав Добрев, Венета Зюмбюлева, Люба Алексиева, Рут Спасова, Тодор Димитров, Мариета Петрова и Даниела Йорданова. Ако искате да  чуете приказката в оригинал, а не в пиратска версия с понижено качество, и да се насладите на чувствителността и прецизността на актьорската игра, общия тон и ритъм на аудио версията, можете да го направите в събота, обаче много рано сутринта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени