Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Тереза Мей не ме послуша и създаде бъркотия

Тереза Мей и Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп отправи нападки към британския премиер Тереза Мей като нарече "бъркотия" начина, по който тя решава Брекзит, и отбеляза, че повече няма да общува с британския посланик във Вашингтон, който смята неговата администрация за "уникално нефункционална". 

След като изтече информация, че британският посланик в Съединените щати Ким Дарък е нарекъл администрацията на Тръмп „неспособна, некомпетентна и нестабилна“, американският президент премина в открита офанзива, като под прицела му е не само посланика, но и премиера Тереза Мей. 

В поредица от послания в социалната мрежа „Туитър“ Доналд Тръмп писа:

“Каква бъркотия създаде Тереза Мей и нейните представители. Казах й как да бъде решен Брекзит, но тя пое по друг път. Аз не познавам посланика, но той не е обичан в Съединените щати. Добрата новина е, че прекрасното Обединено кралство скоро ще има нов премиер“. 

По-рано говорител на Мей бе заявил, че тя има пълно доверие в посланик Дарък, но не е съгласна с оценката му за Тръмп. Говорителят окачестви изтичането на информация, като „абсолютно неприемливо“. Води се разследване как паметните записки на посланика са станали достояние на медиите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна