Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади български таланти със сертификати от Световния танцов конгрес в Атина

Снимка: Facebook/МФИ "Утринна звезда"

Млади таланти в сферата на танцовото изкуство се завърнаха в България с престижни международни сертификати от Световния танцов конгрес в Атина, който е организиран от Международния танцов съвет към Юнеско. 

Конгресът представлява научна конференция, която улеснява контактите и сформира големи дискусии, в които се коментират всички форми на танца. Тя дава възможност на българските представители да получат нови знания, а след това да ги представят и в родината си. 

„Очаква ни още много работа за развиване на танцовото изкуство в България. Нашата идея е все повече младежи в страната да се развиват в танцовото изкуство. Търсим подкрепа от държавата, имаме и някои предложения - например да се въведат безплатни уроци по танци в училище. 

Българите сме много талантливи и не бива да изоставаме в тази област. Танците носят огромно удовлетворение, както физически, така и емоционално.“ - коментира Кирил Костадинов, директор на Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда".

От 15 до 22 август в Черноморец и Созопол предстои XXVII Международен фестивал на изкуствата "Утринна Звезда", който ще представи красотата на танцовото изкуство, като в програмата са включени множество семинари и работилници за участниците.

Любителите на танците с нетърпение очакват и есенното издание на международния фестивал, който по традиция се провежда в Банско (27.11.- 01.12.2019).

Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна