Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два часа мъжка елегантност и сила показва Георгия Рачева в скулптурите си тази вечер

Две от арт инсталациите на Георгия Рачева
Тази вечер само за два часа ще имате възможност да видите изложбата „Мъжката сила“ от нестандартни арт инсталации, изградени от Георгия Рачева – професионален архитект и дизайнер на мъжки аксесоари.

Експонатите са своеобразни скулптури, изградени от вратовръзки (или папийонки) и… строителни материали. Любопитното е, че те са създадени на строителния обект, на който Георгия Рачева работи. А това е Център за деца с онкохематологични заболявания, който се изгражда на около 30 км от София - в село Опицвет, близо до Костинброд .
По график изграждането на Центъра трябва да приключи най-късно през март 2020 г., ще бъде най-големият на Балканите, но вероятно той ще е готов до края на 2019-а.

През 2018 г. Георгия имаше съвместен проект с художника Павел Митков. Тогава в Народния театър „Иван Вазов“ изложбата им под наслов „Театърът – близо до сърцето“ показа 13 картини, с нарисувани театрални сгради върху инсталирани вратовръзки.

Сега „Мъжката сила“ е солов творчески проект на дизайнерката архитект.

Чуйте разговора на Георги Нейков с Георгия Рачева и ако сте провокирани, не пропускайте да разгледате изложбата. Възможността е между 18:30 и 20:30 ч., а мястото е Мраморно фоайе на третия етаж в Националния дворец на културата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна