Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Вълков: Розовият балон на българския туризъм се спука

Илия Вълков
Снимка: Иван Русланов, БНР

“Спука се розовият балон на т.н. български туризъм, защото в последните няколко години браншът успяваше много добре да разчита на няколко неблагоприятните обстановки или кризисни моменти в други райони от Югоизточна Европа“, каза пред БНР Илия Вълков, университетски преподавател по журналистика в УНСС, за незадоволителните резултати от туризма по Черноморието.
     

В интервю за предаването “Нещо повече“ той коментира още: “Тази година изведнъж браншът изпадна в някаква криза и управляващите, и Министерството се видяха в чудо как за пореден път да спасяват този бранш…“.

“Аз съвсем иронично си позволих да направя един коментар по темата за това, че българският турист е един много капризен, мрънкащ турист, защото той е непрекъснато недоволен от това, че му се предлагат чадъри и шезлонги за по 70 лева, че минералната вода му е по 11 лева, за това, че се разрушават уникални дюни и се представят като купчина пясък, която може по някакъв начин да се възстанови, затова че Черноморието е презастроено. А всъщност се предлага някакъв уникален лукс, какъвто на друго място не може да се види, и затова, че някогашните гларуси по Българското Черноморие са заменени от нацепени батки, които искат някаква рента, дори за това да си паркираш автомобила… “.

Интервюто на Лъчезар Цветков с Илия Вълков можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!