Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Улусой: Истанбул ще се управлява демократично и в сътрудничество между отделните партии

| обновено на 12.07.19 в 16:28
Н. Пр. Хасан Улусой
Снимка: БГНЕС

Въпреки че кметът на Истанбул не е от управляващата партия, тя има мнозинство в Общинския съвет и в районните кметства. Това заяви посланикът на Турция в България Хасан Улусой на пресконференция по повод третата годишнина от опита за преврат в южната ни съседка. 

На въпрос на „Хоризонт” дали е убеден в убедителната подкрепа за президента Реджеп Ердоган след загубата на местния вот на неговата партия в Истанбул, посланик Улусой подчерта, че е убеден, че общината ще се управлява демократично и в сътрудничество между отделните партии. Местните избори в Турция бяха спечелени от управляващата партия в процентно отношение, каза още посланикът.

Това е първата среща с медиите на посланик Хасан Улусой, след като Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган изгуби местните избори в Истанбул. 

На 15 юли 2016 г. в южната ни съседка бе извършен опит за преврат, а по традиция посланикът на страната се среща с медиите всяка година, за да припомни трагедията и да представи постигнато от страната му за последните 12 месеца. 

Има неправилно разбиране на ситуацията с турските сондажи за газ край Кипър, заяви още Хасан Улусой, бе помолен да коментира евентуалните санкции от Европейската комисия към страната му. "Турция има свой континентален шелф и разбира се, тъй като тук Турция разполага със свои изключителни права, извършва съответните сондажни дейности", каза той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени