Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР със съвместна кампания с румънската служба "Антикорупция" на ГКПП "Дунав мост"

Снимка: Радио Видин

В Русе днес беше поставено началото на кампанията на Министерството на вътрешните работи срещу корупцията по граничните пунктове. Тя се провежда съвместно с румънската Главна дирекция "Антикорупция".

На граничния пункт "Дунав мост" при Русе днес бе даден стартът на кампанията "Остани чист. Кажи не на корупцията", която е инициатива на МВР, но е подкрепена от антикорупционните служби на съседните ни страни - Румъния, Северна Македония, Сърбия и Гърция. На гражданите, които преминаваха през пункта, бяха раздадени анкетни листи, в които анонимно можеха да посочат дали са били принуждавани да плащат нерегламентирано, за да преминат по-бързо границата или да спестят проверки: 

"Посланието е към обществото, че трябва да е нетърпимо към тези прояви. Всеки един наш гражданин - не само български, и румънски, и на Европейския съюз, и всички граждани, трябва да знаят както своите права, така и своите задължения. Само единната политика за противодействие на корупцията може да ни доведе до успех". Това каза старши комисар Румен Ганев - ръководител на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и допълни, че за последните 10 години 700 служители на МВР са получили осъдителни присъди, като част от тях са за корупция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна