Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ сменя основен кабел в район "Подуяне"

Снимка: БГНЕС

"ЧЕЗ Разпределение България" получи разрешение за строеж за най-големия си проект през 2019 г. - подмяна на кабел 110 kV "Зенит" и частична реконструкции на две подстанции, свързани с автоматизиране на управлението на мрежата, съобщиха от компанията. Проектът е на стойност 2,9 млн. лева и се изпълнява в район "Подуяне" в София. Подмяната е част от изпълняваната от дружеството стратегия за подмяна на съоръжения високо напрежение и повишаване на сигурността на електрозахранването на столицата.

Компанията ще подмени кабел с дължина 2200 метра, който захранва 96 000 домакинства и бизнес клиенти в 14 столични квартала. Целта е да се повиши качеството на услугата и да бъде намален рискът от възникване на аварии. За потребителите ще бъде осигурено алтернативно електрозахранване.

Очаква се ремонтните работи да продължат до средата на септември. За да не се пречи на градския транспорт, се налага изкопните работи в близост до трасетата му, както и част от ремонтните дейности, свързани с пресичане на улици и булеварди, да бъдат извършени през нощта, като тези дейности са предварително съгласувани с със Столична община, Столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и КАТ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна