Eмисия новини
от 13.00 часа

ЧЕЗ сменя основен кабел в район "Подуяне"

Снимка: БГНЕС

"ЧЕЗ Разпределение България" получи разрешение за строеж за най-големия си проект през 2019 г. - подмяна на кабел 110 kV "Зенит" и частична реконструкции на две подстанции, свързани с автоматизиране на управлението на мрежата, съобщиха от компанията. Проектът е на стойност 2,9 млн. лева и се изпълнява в район "Подуяне" в София. Подмяната е част от изпълняваната от дружеството стратегия за подмяна на съоръжения високо напрежение и повишаване на сигурността на електрозахранването на столицата.

Компанията ще подмени кабел с дължина 2200 метра, който захранва 96 000 домакинства и бизнес клиенти в 14 столични квартала. Целта е да се повиши качеството на услугата и да бъде намален рискът от възникване на аварии. За потребителите ще бъде осигурено алтернативно електрозахранване.

Очаква се ремонтните работи да продължат до средата на септември. За да не се пречи на градския транспорт, се налага изкопните работи в близост до трасетата му, както и част от ремонтните дейности, свързани с пресичане на улици и булеварди, да бъдат извършени през нощта, като тези дейности са предварително съгласувани с със Столична община, Столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и КАТ.


Още от