Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещат ли се приоритетите на гражданите и евродепутатите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Промени в образованието, защита на интересите на селскостопанските производители, подобряване на транспорта и увеличаване на минималните работни заплати ще бъдат приоритетите през новия мандат на българските евродепутати.

Това стана ясно в рамките на публична дискусия, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Участници в събитието бяха Александър Йорданов и Асим Адемов (Европейска народна партия), Петър Витанов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Атидже Алиева-Вели и Илхан Кючюк (Обнови Европа).

Сн. Луиза ЛазароваСпоред присъстващите граждани новите евродепутати трябва да се концентрират върху правата на хората с увреждания, по-екологични транспортни практики, както и опазване на околната среда. Според тях липсата на млади учители и в същото време ниските заплати в сферата на образованието също представляват голям проблем за държавата.

Проучване на БНР показва, че по-младите хора, до 35 годишна възраст, посочват като приоритети образованието, дигитализацията и климатичните промени. По-възрастните са категорични, че водещи трябва да бъдат промените в социалната политика и земеделието.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна