Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести белязаха Деня на кучешкото месо в Южна Кория

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десетки хора, сред които беше и американската актриса Ким Бейсинджър, протестираха срещу яденето на кучешко месо в Сеул, съобщи "Асошиейтед прес".

"Те нямат нужда от вашите сълзи, трябва им помощта ви - каза Бейсинджър. - Трябва да сложим край на тази жестокост. Трябва да помагаме на всички страдащи, а тези кучета и котки страдат".

От другата страна, близо до сградата на Националното събрание, около 20 защитници на традицията призоваха търговията с кучешко месо да бъде легализирана.

В Южна Корея днешният петък по традиция се смята за първият от трите най-горещи дни в страната. Много хора вярват, че ако ядат супа с кучешко или пилешко месо, ще имат достатъчно сили да се справят с горещините.

Търговията с кучешко не е нито разрешена, нито забранена в Южна Корея. Напоследък тези ресторанти дори западат, защото все повече хора отглеждат кучета като домашни любимци. Миналата година проучване показа, че 80 процента от корейците не са яли кучешко месо от една година. Мнозина обаче са против забраната му, защото мислят, че това ще е отстъпление под натиска на Запада.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!