Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лили Друмева с нов албум, включващ 4 песни на румънски

Лили Друмева
Снимка: Личен архив

Лили Друмева представи в предаването "Хоризонт за вас" новия си албум, който е с румънско заглавие и включва 4 песни на румънски.

Певицата работи в Румъния с румънски импресарио и ѝ предстои да отиде за четвърти път там, където ще заснеме филм, свързан с албума. 

Песните няма да имат отделни клипове, а целият албум ще се филмира като колекция и ще има нощни кадри от Букурещ и от Брашов. 

В Румъния Лили Друмева ще се включи в два фестивала, а участието ѝ ще бъде заснето с дронове. Ще има също концерти в клубове и участия по радиото и телевизията. 

"Когато отидох за първи път там, видях, че те имат много богата музикална сцена и най-вече поетите с китара, акустичната музика е на почит. Движението е много силно, то се подпомага от медиите и всъщност чрез изпятата поезия се разпространява румънският език. Там се влагат много пари - да се развива румънският език, да достига да много точки на света. И когато аз пропях на румънски, всъщност се оказах точният човек, който трябва да бъде лансиран при тях. За мен това е едно голямо предизвикателство, много ми е интересно, още от дете езиците са ми хоби. И от една година уча съвсем сериозно румънски с учител и пея на румънски". 

Още за шоубизнеса в Румъния и предстоящите изяви на Лили Друмева - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени