Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович ще защитава титлата си на финала на Уимбълдън

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирикратният шампион от Уимбълдън Новак Джокович ще защитава титлата си в неделя.

На централния корт в „Ол Инглънд клъб“ в Лондон водачът в световната ранглиста се наложи над №23 в схемата Роберто Баутиста Агут от Испания с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, за да се класира на шестия си финал в тенис турнира от Големия шлем.

Първата част премина под диктовката на Ноле. Той проби във втория и осмия гейм и спечели сета за 36 минути.

Баутиста Агут заигра по-агресивно и съсредоточено в следващата част и започна да сервира много мощно и точно. Той стигна до първата си точка за пробив в мача в третия гейм и я реализира с печеливш удар от форхенд, за да поведе за първи път в срещата с 2:1. В петия Джокович успя да отрази два поредни брейк пойнта и да спечели подаването си. При 5:4 испанецът сервираше за спечелване на частта. Той стигна до сейтпойнт и го осъществи, след като топката се спря в лентата на мрежата и падна в полето на съперника му. Така Ноле загуби едва втория си сет в Лондон този сезон.

Джокович стигна до пробив за 4:2 в следващата част, след като изпълни безупречен смаш. Веднага след това сърбинът показа здрави нерви и спаси две поредни точки за рибрейк. При 5:3 32-годишният белградчанин сервира успешно за сета, като приключи по подобие на предишния с помощта на мрежата.

Баутиста Агут демонстрира воля и отрази три точки за пробив оше в откриващия гейм на четвъртата част. Новак постигна своето и направи брейк за 2:1. Той продължи да доминира и проби отново за 4:1. При 5:2 Джокович застана на основната линия, за да подава за място на финала. Той пропусна четири мачбола, но реализира петия и изкрещя в екстаз.

"Много съм щастлив, беше труден мач. Моят съперник показа висока класа и ми създаде доста проблеми. Имаше доста равностойни геймове и срещата можеше да тръгне в друга посока. Разбира се, че ще гледам мача между Федерер и Надал, голям фен съм на тези двубои", коментира Новак след срещата.

Сърбинът завърши двубоя с 41 печеливши удари (10 аса) при 29 непредизвикани грешки (3 двойни). Баутиста Агут записа 34 уинъра (5 аса) и 30 непредизвикани грешки (2 двойни).

Снимка



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени