Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холандец спечели седмия етап от обиколката на Франция

Дилан Грьоневеген
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандецът Дилан Грьоневеген спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Франция.
В днешния равнинен етап бяха изминати 230 километра от Белфор до Шалон-сюр-Саон, като Грьоневеген пресече финалната линия след 6 часа, 2 минути и 44 секунди. Той изпревари със сантиметри втория Калеб Еван от Австралия, а трети финишира словакът Петер Саган, който запазва "зелената фланелка" за най-добър спринтьор.
Йоан Офредо и Стефан Росето бяха двамата колоездачи, които през целия ден водеха колоната. 13 километра преди края обаче те бяха застигнати от пелотона, след което лидерската позиция бе поета от белгиеца Вут ван Аертс. В последните два километра той също реши да спести сили и да остави на спринтьорите да решат победителя в днешния етап.
В подреждането за "жълтата фланелка" на лидер в генералното класиране размествания не настъпиха и тя остава притежание на италианеца Джулио Чиконе, който има аванс от 6 секунди пред французина Жулиен Алафилип.
Трети на 32 секунди е белгиецът Дилан Тойнс, а в топ 6 попадат още австралиецът Джордж Бенет, британецът Гераинт Томас и коломбиецът Еган Барнал.
В събота предстои осмият етап от "Тур дьо Франс", в който ще бъдат изминати 200 километра от Макон до Сент Етиен. По пътя си колоездачите ще трябва да преминат през шест височини от втора категория и една от трета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени