Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико (Мадрид) поиска наказание за Барселона

Антоан Гризман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Атлетико (Мадрид) поиска наказание за Барселона, тъй като от испанската столица смятат, че каталунците са направили трик при привличането на Антоан Гризман. Барселона активира откупуващата клауза от 120 милиона евро и взе играча, който беше тяхна цел от миналата година.

"Атлетико Мадрид смята, че депозираната сума е недостатъчна, за да отговори на клаузата за освобождаване, защото е очевидно, че сделката между играча и Барселона е фиксирана преди клаузата да спадне от 200 милиона на 120 милиона", заяви Атлетико в изявление.
"И преди тази дата (1 юли) играчът обяви, че напуска клуба. Това беше на 14 май. Изобщо ние сме на мнение, че договорът е прекратен преди края на предишния сезон, когато клаузата е била друга. И това се потвърждава от действия, факти и коментари от страна на футболиста. Затова ние смятаме да стартираме процедура и ще действаме така, че да защитим правата си и интересите си", пише още Атлетико на страницата си.
Те обаче вече привлякоха още един нападател, който може да им реши проблемите след напускането на французина. Сигурен нов играч е 191-сантиметровият Иван Шапонийч, който подписа тригодишен договор. На 20 години и юноша на Партизан, той идва от Бенфика (Лисабон).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна