Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Лихт е сигурен за Ювентус

Матайс де Лихт напуска Аякс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Аякс Матайс де Лихт е на стъпка от трансфер в Ювентус, след като двата клуба постигнаха окончателно споразумение. Холандският клуб ще получи 75 млн. евро за звездата си, съобщи Sky Sport Italy. Той пътува днес до Торино, за да премине медицински прегледи.

Договорка между Ювентус и 19-годишния централен защитник вече бе постигната и остава само Де Лихт да премине медицинските изследвания. Очаква се бранителят да играе с номер 4 в шампиона на Италия.

Ръководството на Аякс отхвърли първоначалната оферта на Юве, която беше на стойност 55 милиона евро плюс 10 милиона в бонус плащания. В крайна сметка шампионите на Италия са склонили да завишат предложението си и дадат исканите от амстердамци 75 милиона евро за бранителя. Самият Де Лихт ще получава по 12 милиона евро на година без бонусите в новия си клуб.

Де Лихт впечатли цяла Европа с изявите си за Аякс най-вече в Шампионската лига през миналия сезон, когато с капитанската лента изведе тима до полуфиналите на най-престижния европейски турнир. Интерес към защитника проявяваха още Барселона и ПСЖ, но в крайна сметка той избра офертата на Юве. Това ще бъде втори млад централен защитник, който торинци купуват това лято, след като по-рано те привлякоха 21-годишния турски национал Мерих Демирал. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна