Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-годишен младеж загина при катастрофа с каруца

Снимка: Георги Корнейков, БНР

22-годишният Исмаил Бесоолу е загиналият при снощната катастрофа с каруца на Подбалканския път край павелбанското село Търничене. Инцидентът е станал около 22:25 часа.

Младежът е управлявал автомобил Бе Ем Ве по първокласния път от село Манолово към Търничене, когато застига и блъска отзад движеща се в същата посока каруца. След удара излиза от пътя в дясно по посока на движението си, навлиза в двора на бензиностанция и се блъска последователно в метални пилони, осветително тяло, два паркирани автомобила и стоманобетонна ограда.

Младежът е загинал на място. Водачът на каруцата е получил натъртвания по тялото, прегледан е в Спешния център в Казанлък и е освободен. Той е 25-годишен мъж, номерата на каруцата, която е управлявал са от казанлъшкото село Горно Черковище, но според очевидци превозното средство не е имало светлоотразители.

По данни на полицията 25-годишния мъж е управлявал каруцата пиян. Той тестван с техническо средство, което е отчело концентрация от 2,07 промила алкохол в издишания въздух.

В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

Припомняме, че октомври миналата година край Казанлък при тежка катастрофа с участие на две каруци загинаха момче и момиче на 22 и 23 години от Казанлък. Тогава започнаха и протести с искания за забрана за движение на този тип превозни средства по пътищата.

През ноември миналата година отново на Подбалканския път, но край Габарево 28-годишна жена, бременна в шестия месец, пострада при пътен инцидент, след като колата й се обърна при опит да избегне удар в безстопанствени коне на пътя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!