Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Дни на класиката” за десети път в Балчик


Международният фестивал “Дни на класиката в Балчик” ще се проведе за десети пореден път от 20 до 27 юли 2019 г. Концертите са на открита сцена “Мистрал” с начален час 19.30. Достъпът на публиката е свободен. 

В съботната вечер на 20 юли началото ще постави Представителният духов оркестър на Военноморските сили под диригентството на Мирослав Трифонов и Георги Зайранов. Следват участия на елитни музиканти и артисти като Константин Цеков и Рашко Младенов, Ива Любомирова - флейта и Недялко Недялков - кавал, квинтет Елит от Букурещ, цигуларите Иван Пенчев и Иван Въгларов. Традиционно е гостуването на фестивала на оркестрите на Бургаската и Варненската опера, а в последния концерт на 27 юли на диригентския пулт в Балчик ще се завърне след дълго отсъствие един от основателите на “Дни на класиката” - Мартин Пантелеев.

Фестивалът се организира от фондация “Академия Класика” и се провежда с финансовата подкрепа на Община Балчик, а повече подробности за концертите можете да чуете в интервюто със Сава Тихолов - началник отдел “Култура и връзки с обществеността”, в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна