Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Ангел Недялков: Няма опасност Видин да остане без зеленина

Завършват през септември Централната пешеходна зона на Видин

2
Снимка: Радио Видин

До края на месец септември ще завършат дейностите по реконструкцията на Централната пешеходна зона във Видин. В този срок ще бъде монтирано видеонаблюдението, както и новото градско обзавеждане, съобщи пред журналисти ръководителят на обекта инж. Благой Андонов. Той обясни на какъв етап са строително-монтажните работи към момента:

"Пространството около галерията е наредено с нова настилка, подготвено е за ново осветление. Площад "Европа" и площад "Бдници" са напълно завършени, ще има довършителни дейности за оформяне. Вървят дейностите по озеленяване, подготовка за есенния сезон, предвидените дървета, цветя и храсти и да могат да се засадят."

243 нови дървета ще бъдат засадени по пешеходната зона, 28 са премахнатите, каза ръководителят на проекта арх. Ангел Недялков и добави:

"Всяко едно дърво е премахнато основателно и е създадена неговата история - паспорт, защо не съществува вече. На негово място...като разделим 30 премахнати на 240, излиза, че съотношението е 1:8. Горе-долу правилото е 1:3, значи превишаваме два пъти и половина минимума. Няма опасност Видин да остане без зеленина."

От своя страна кметът Огнян Ценков коментира, че Общината е длъжна да изпълнява всичко съгласно техническия проект, тъй като финансирането за него е от ЕС. 11 500 000 млн. лева са от еврофондовете, Общината участва с 500 000 лева за подмяна водопроводи и канализация, припомни градоначалникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна