Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2018": Маестро Георги Димитров с наградата за изключителен принос към българската култура

Георги Димитров с приза за изключителен принос към българската култура
Снимка: Ани Петрова

В поредица Ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета "Музикант на годината 2018" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт". Церемонията по награждаването се състоя на 8 май 2019 година в зала "България".

Наградата за изключителен принос към българската култура е чест, която радиослушателите оказват само на най-високо ценените български музиканти. Тази година сред наградените е един от големите български диригенти - маестро Георги Димитров, когото публиката аплодира на крака не само в България, но и на най-престижни международни сцени - като зала „Чайковски“ в Москва. Той е един от носителите на ордена „Санта Агата“ в Република Сан Марино, редом до световни имена като Рикардо Мути и Катя Ричарели. У нас е известен и уважаван като радетел за разпространяването на българската музика. Продължител е на вдъхновяващата традиция на Константин Илиев и Добрин Петков. Той предизвиква възхищение и у най-големите български оперни звезди.

В интевю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" маестро Георги Димитров споделя емоциите си като носител на приза за изключителен принос към българската култура в анкетата "Музикант на годината 2018". Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна