Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте новото предаване “Изотопия“ след новините в 22,00 ч.

Екипът на предаването “Изотопия“
Снимка: Ани Петрова, БНР

Предаването “Изотопия“ стартира тази вечер точно 22, 05 часа  и ще продължи до полунощ. То има амбициозната задача да бъде интересно за младата аудитория на “Хоризонт“. За смелите и за онези, които са готови да се разпаднат в преследване на своите мечти и цели, точно както изотопите в химията и физиката.


Водещи на предаването са Лора Търколева и Лъчезар Вълев. Иван Русланов е редактор, а Елеонора Николова и Иван Нотев - музикалните редактори. Средната възраст на екипа е малко над 25 г. В интервю за предаването “12+4“ водещата Лора Търколева обясни какво ще представлява “Изотопия“:

“Предизвикателство за всички нас, защото задачата е интересна и амбициозна и се надяваме, че ще я изпълним в някаква степен, ако не 100% - 90 и нататък…Ще представлява срещи с хора и места, които нямат място в дневната програма или, дори да имат място в нея – не по този начин, по който говорим за тях през деня, защото и времето ни, и аудиторията предполагат съвсем различен начин на правене на радио… “.

Лъчезар Вълев допълни:

“Настина осъзнаваме, че радиото може би не е съвсем медията на младите хора, затова ще търсим и други начини да достигне до тях - хората на нашата възраст – през различни платформи и, разбира се, социалните мрежи, където вече имаме профили на предаването и който иска, може да ни последва. Профилът във Фейсбук се казва “Изотопия“ по същия начин е и в Инстаграм. Ако някой не е успял да слуша нашето предаване точно в четвъртък, точно между 22 и 24 часа, ще има възможност след това, ще бъде качено по теми, а може би и цялото предаване…“.

От екипа споделиха още:

“За да няма сърдити ще има музика от всякакъв стил, ще има много нова музика, на млади изпълнители - не само световни, а и български. И с музиката, която ще предоставим искаме да продължим да ги провокираме след разговорите и да пораждаме мисли в тях, които се надяваме да споделят… “

Интервюто на Диана Янкулова с Лора Търколева и Лъчезар Вълев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени