Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Брезалиева е с финал на въже на световното първенство в Москва

Ева Брезалиева
Снимка: Adore Pirin

Ева Брезалиева се класира за финала с въже на първото световно първенство по художествена гимнастика за девойки, което сe провежда в руската столица Москва. Българката  изигра отлично композиция си и получи оценка от  17.900 точки, която и отреди второто място в квалификацията на този уред. С най-висок резултат от 19.800  точки сред осемтте най-добри  влезе представителката на домакините Анастасия Симакова.

Снимка

Другата ни представителка в първия ден на надпреварата Катрин Цонева допусна грушка, като  изпусна топката извън килима, което я лиши не само от участие  във финала, но я отпрати на 25-а позиция с оценка от 15.050 точки. С изключителена игра първото място в пресявките на този уред заслужи рускинята Лала Крамаренко, която е и  с най-високата оценка в състезанието до момента от 22.000 точки.

Снимка

По-късно днес започват изпълненията и на ансамблите.

Световното първенство в Москва ще определи отборният шампион при девойките за 2019 година (взимат се четирите оценки в индивидуалното и двата резултата при ансамблите). Освен това ще бъде излъчен победителят в многобоя при ансамблите, както и медалистите на отделните уреди, както в индивидуалното, така и при ансамблите.

Снимка

Във временното класиране за отборната надпревара, след приключването на първите два уреда в индивидуалното (топка и въже) България заема седмото място с актив от 32.950 точки. Начело за сега е Русия с 41.800 точки, следват тимовете на Италия с 35.500 точки и Беларус с 35.450 точки. Шестицата допълват Израел, Азербайджан и Казахстан.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна