Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нулево равенство за Царско село и Арда

Шампионска лига - финал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Царско село и Арда завършиха наравно - 0:0 в първи мач от втория кръг на Първа футболна лига. Точката е първа за Царско село в елита, докато Арда записа второ поредно нулево равенство за сезона след ремито у дома срещу Ботев (Пловдив) преди седмица.

Двата отбора си размениха по няколко ситуации за гол, но зрители на стадиона в "Овча Купел"  така и не видяха попадение. Първата ситуация бе за гостите от Кърджали в 5-а минута, като Веселин Марчев не успя да нанесе завършващ удар.  В 38-а минута Дарко Глишич финтира двама играчи на Царско село и центрира, но в последният момент Кавдански се намеси и изчисти топката в корнер.

Най-интересната ситуация в мача бе в 76-а минута, когато двата отбора си размениха по едно чисто положение. Най-напред Георги Минчев излезе очи в очи с Караджов, но вратарят парира удара на нападателя. В ответната атака Радослав Василев се озова сам срещу стража на Царско село, като на два пъти не успя да нанесе голов удар.

Никола Спасов (Царско село): "Доволен съм от точката. Момчетата се раздадоха и направиха всичко да вземем мача. Второто полувреме стояхме по-добре игрово и създадохме ситуации за гол. Защитавахме се всеотдайно и не допуснахме гол. Заслужена първа точка. Една точка винаги е по-добре от нула."

Стамен Белчев (Арда):  "Хубаво е, че не допускаме голове, но лошото е, че два поредни мача не вкарваме. Мачът беше равностоен. През първото полувреме стояхме по-добре от противника, но през второто се разкъсахме и давахме повече пространства на съперника. Моите изисквания са по-високи от това, което показваме до момента."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна