Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар затвори за около час пътя за събора на Рожен

| обновено на 21.07.19 в 13:25

Своевременната реакция на полиция, пожарна, жандармерия, включително и охранителната фирма на събора на Рожен са предотвратили разрастването на пожара между Проглед и Чепеларе, където се запали товарен автомобил със слама. Пострадали няма.

Движението в района беше затворено за около час, а малко след 13 часа бе възстановено.

Старши комисар Николай Димов, директор на полицията в Смолян, бе на място на инцидента и каза, че „реакцията на всички колеги беше мигновенна“.

„Не се допусна огънят да обхване  дърветата наблизо и електропроводът, така че ситуацията е овладяна. Предстои в момента разчистване на трасето, изтегляне на автомобила, за да можем да освободим движението, тъй като има доста чакащи граждани, които тръгват от събора или отиват към него. Автомобилът е изгорял целият, шофьорът е установен, опитал се е да гаси първоначално самият той. Ще извършим оглед и ще образуваме  досъдебно производство. Предстои да изясним причините за възникването на пожара“, добави той.

При спирането на движението се образуваха колони от чакащи автомобили, пътуващи за Събора на народното творчество и животновъдството и обратно към вътрешността на страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени