Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да направим “невидим” грим с подходящата декоративна козметика

| обновено на 21.07.19 в 09:45

Когато слънцето започне безмилостно да пече, никой не иска да слага дебел слой грим. Тогава се фокусираме върху естествения вид. Съвсем лекият грим ще ви накара да изглеждате свежи и сияещи. За идеалния “невидим” макияж няма значение колко продукта ще използвате - важното е как ще ги приложите, за да изглежда кожата ви свежа, естествена и безупречна. Време е да се запознаете с изкуството на грима и да подчертаете красотата си!

За да изглежда лицето ви перфектно, не е нужно да нанасяте дебел слой коректор, плътна основа и пудра. Или поне не, когато температурата надвишава 20 градуса. В противен случай само ще навредите на кожата, защото тежката козметика, комбинирана със себум и влага, са най-добрата среда за бактериите и следователно стъпка към запушени пори, черни точки и пъпки. Разбира се, няма как и напълно да се откажете от грима, а и не е необходимо. Философията на лекия грим е такава, че да бъде направен, без изобщо да се забелязва. За целта ще ви трябват: основа, фон дьо тен, коректор за лицето и за под очите, пудра, руж, хайлайтър, спирала и червило. Готови ли сте?

Безупречна кожа

Кожата е най-важният елемент на грима, затова тя трябва да е безупречна. Всяка сутрин и вечер и не забравяйте да нанасяте малко количество хидратиращ крем - това ще ви гарантира сияен вид. В “невидимия” макияж, няма място за несъвършенства и обезцветяване. За да изравните тена на кожата изберете лека и дълготрайна основа, която трябва да се нанесе с помощта на навлажнена гъба. Само няколко капки за прикриване на малки зачервявания, петна и бръчици. След това използвайте коректора за лице и за под очите, който моментално ще изсветли сенките около клепачите и ще направи погледа отпочинал. Пробвайте един лесен трик - смесете коректора с хайлайъра и го нанесете потупвайки с пръсти в кожата около очите - дори най-малките мимически линии ще станат невидими. Запечатайте с фина прозрачна пудра.

Безценният руж

Не забравяйте за скулите - ружът винаги е добра идея, дори е желателно да присъства в цялата картинка. Благодарение на деликатната руменина, лицето изглежда весело, здраво и привлекателно. Опитайте се да изберете цвета, който най-добре ще се смеси с вашия тен. В никакъв случай не трябва да изглежда така, сякаш сте изтичали цял маратон.

В MAKEUP ще откриете точния за вас!

Фино озаряване

Моделирането на лицето с помощта на хайлайтър печели все повече и повече фенове. Нанесете малко от продукта към центъра на челото, под извивките на веждите, към върховете на скулите, върха на носа и брадичката, след което внимателно втрийте. Кожата ще бъде свежа и сияйна, а вниманието към всички несъвършенства ще бъде ефективно разсеяно. Не забравяйте, че резултатът трябва да е естествен и  дискретен, не прекалявайте с количеството. Нека бъде просто един деликатен щрих, не нанасяйте два или три слоя пигмент.

Класическа спирала

Най-добрата спирала е тази, която удължава, извива и сгъстява с едно движение. Миглите трябва да бъдат разделени и класически черни. Можете (но не е задължително) също да подчертаете и косъмчетата на долния клепач.

Светли устни

Черешката на тортата са устните в телесен цвят. За тази цел най-добре е да се доверите на червило или гланц в нюд нюанс с матово или бляскаво покритие. Можете да си помогнете с молив в подобен оттенък или пък прозрачен, благодарение на който продуктът няма да излезе извън контура на устните.

Доверете се на естествения и лек грим. Прикрийте несъвършенствата и подчертайте предимствата. Бъдете красиви! 


Горещи теми

Войната в Украйна