Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България 11-та отборно на световното по модерен петобой

Снимка: Архив БНР

След вчерашния грандиозен успех на Светла Згурова, която стана световна шампионка на първенството до 17 години, днес отборът на България се класира на 11-то място в крайното подреждане на тимовете при младежите до 17 години на шампионата, който се провежда в София. 

Тримата, които бяха избрани от наставника Владимир Кузманов бяха Ангел Франгов, Радослав Стойчев и Любомир Германов. За отбелязване е , че зад България в класирането останаха отборите на страни като Италия, Турция, Казахстан и още 17 държави. 

Тимът ни събра общ сбор от 3038 точки след всички дисциплини. Шампиони станаха Русия с 3200 точки, втори Беларус с 3190, а бронзовите медали отидоха в Египет, които регистрираха 3186 точки. 

Днес завърши и индивидуалната надпревара при младежите до 17 години, като с най-предно класиране от българите е Любомир Германов - 24-и. Другият ни представител във финала Радослав Стойчев стана 36-и. 

С това завърши световното първенство за юноши и девойки до 17 години. Продължава обаче шампионатът по модерен петобой до 19 годишна възраст, като в дните до сряда ( включително) ще се проведат квалификациите и финалите в двете възрастови групи. В момента 94 девойки се борят за влизане в Топ 36, а именно големият финал за медалите. Сред тях са станалата вчера Световна шампионка Светла Згурова, както и Евгения Стоянова, Михаела Занова и Виктория Стойкова. И четирите ни представителки са с по две или повече години по -млади от съперничките си, но това в никакъв случай не ги прави аутсайдери на шампионата. 

Сутрин от 09:00 часа е дисциплината плуване на закрития басейн "Диана", след това събитията се пренасят в залата и терена срещу Арката на Националната спортна академия " Васил Левски". 

Най-интересните моменти на шампионата започват в 14:00 часа с бонус рунда по фехтовка. След него са бягането плюс стрелбата. 

Входът за публика е свободен!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!