Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина треньорът, който вкара Григор в топ 100

Питър Макнамара

Питър Макнамара, който е носител на три титли на двойки от турнирите по тенис от Големия шлем и е бивш треньор на Григор Димитров, почина на 64-годишна възраст.

Макнамара, триумфирал с шампионските трофеи заедно със своя австралийски сънародник Пол Макнами, е поинал в своя дом в Германия след заболяване от рак на простата.


Макнамара и Макнами са част от дуета "Супер Макс", които печели две титли на Уимбълдън (1980 и 1982 година), както и шампионския трофей от Откритото първенство на Австралия през 1979 година.

След края на състезателната си кариера Питър Макнамара работи в Париж като треньор в академията на Патрик Муратоглу. Българинът Григор Димитров е един от популярните тенисисти, работили заедно с Макнамара. 

Двамата започват работа през лятото на 2010 година и през януари 2011-а Гришо дебютира в топ 100 на световната ранглиста. Двамата работят до края на този сезон, в който Димитров завършва като №52 в света.

"Той беше изключително харизматичен и страстно отдаден на своята работа. Беше невероятен съотборник. Той свърши великолепна работа с Григор Димитров, помагайки му да пробие сред професионалистите", написа Патрик Муратоглу в Туитър.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!