Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През лятото

Оправят фасадите на Столичната библиотека преди обществената поръчка за основен ремонт

Снимка: Поли Начева
До края на септември трябва да приключи ремонтът на фасадата на Столичната библиотека на пл. „Славейков“.

Почти завършила е обществената поръчка за избор на проектант, който ще изготви проектно решение за основен ремонт на цялата сградата. Такъв не е правин никога, въпреки възрастта на зданието.
Докато бъде избран проектант за цялостния ремонт на сградата на Столичната библиотека, от общината са решили да направят авариен ремонт на фасадата, тъй като от нея често са падали парчета и мазилка, съобщи зам.-кметът на София Тодор Чобанов.

Покрай библиотеката преминават хиляди граждани всеки ден, не е добре да се рискува здравето им. Двете фасади ще бъдат готови във втората половина на септември, обясни Чобанов.

Сградата на Столичната библиотека е с общинска и с държавна собственост. В нея освен библиотеката се помещава и общинския театър Възраждане.

Въпреки ремонта събитията през лятото за най-малките продължават.
Утре от 10 часа  Милен Хальов, който е създател на творбата "Кало Змея"  ще се срещне с децата и ще отговори на техните въпроси. От 14:00 часа зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще чете на малките читатели откъси от книгата „Приключенията на мотовете" от Радостина Николова.

Чуйте още по темата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!