Eмисия новини
от 08.00 часа

БСП внася сигнал за конфликт на интереси срещу зам.-кмет на Перник

Ще настояваме да се направи пълна проверка на общината, подчерта местният лидер на БСП в Перник Кирил Леонов (най-вляво).
Снимка: Елена Тамакярска

БСП Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество сигнал срещу зам.-кмета на Перник Владислав Караилиев за конфликт на интереси, съобщиха от столетницата.

Сигналът е по повод обществена поръчка, спечелена от фирма „Инфраконструкт” ООД с управител и собственик на половината от дружествения капитал Иво Гаджов, който  е първи братовчед на зам.-кмета.

Случаят е от 2016 година, а поръчката е за проектиране на пътни съоръжения на територията на община Перник по две обособени позиции: проектиране на нови улици и на две кръгови кръстовища, поясниха социалистите.

Те припомниха за още един случай със спечелена от друга фирма на Иво Гаджов поръчка за изграждането на моста на река Струма по ОП „Региони в растеж”.

Ще настояваме да се направи пълна проверка на общината, подчерта местният лидер на БСП Кирил Леонов. Към момента няма изявление от зам. кмета по изнесената информация от социалистите.

Още от