Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Враца) удари Витоша

Валери Домовчийски и съотборниците му от Ботев Враца победиха Витоша Бистрица
Снимка: архив

Отборът на Ботев Враца победи Витоша Бистрица с 2:0 в последна среща от втория кръг на Първа лига. За победителите се разписаха Даниел Генов и Илия Миланов.

Още в 5-ата минута гостите създадоха добра ситуация, когато Петър Атанасов проби отляво, след което подаде към Мирослав Будинов, който прати топката на сантиметри от целта.

В 17-ата минута Ботев поведе в резултата. Андреас Васев намери Даниел Генов в наказателното поле, който с плътен удар не остави шансове на Кристиян Кацарев - 0:1. Голмайсторът до момента в мача бе близо и до втори гол, но Бонев се намеси решително.
След подновяването на играта Витоша бе близо до изравнителен гол, но Мартин Станкев направи пропуск.
В 54-ата минута гостите от Враца нанесоха своя втори удар. Симеон Мечев центрира от фаул в наказателното поле, а Илия Миланов с глава засече топката в мрежата.
Домакините отговориха с пропуск на резервата Запро Динев, който не успя да засече центриране на Станкев. Ботев Враца веднага отговори с възможност пропиляна от Петър Атанасов.
Най-активният в състава на Витоша Бистрица Мартин Станкев прати топката в страничната греда в 77-ата минута.
В последната минута от допълнителното време домакините удариха нова греда чрез Теофилос Коуроупис, а при добавка Амзин не успя да отбележи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна