Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Български вестници
Снимка: Ани Петрова

„Без прецедент! Иван Гешев е номиниран от всички прокурори във ВСС за наследник на Цацаров!“ С това заглавие „24 часа“ съобщава общата за вестниците  водеща тема. В статията се обяснява, че заради атаките срещу него и семейството му, Гешев се е съгласил да бъде издигнат, въпреки предишната му заявка да не се включва.

В  „Дума“ коментарът е озаглавен : „Нагласиха Гешев за мястото на Цацаров, Даниела Машева от ВСС прогнозира, че няма да има други кандидатури за главен прокурор“.

„Сега“ обобщава „Иван Гешев влиза в кална битка със себе си , а Прокурорската колегия предреши избора“

НАП спря 6 електронни услуги заради слабости в сигурността, информират  изданията. Не е ясно кога ще заработи приложението за проверка на изтеклите данни, а в интернет гръмна нов скандал- ЕГН-та, адреси и информация за спецполицаи, политици и свители по делото „Иванчева“ се разпространяват свободно в мрежата.

„Труд“  публикува как в хакерски форум се продават личните данни на 5 милиона българи, и че заради проверки няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници.

„Земя“ поставя акцент със заглавието „Забравете за евтино свинско“. Заради разпространението на африканска чума са умъртвени 17 хиляди прасета само в русенското село Николово. Снимки в социалните мрежи показаха как животните се покриват с пяна - метод, който стана известен при епидемията от птичи грип преди години и е спорно дали е хуманен, коментира изданието.

„Монитор“ съобщава „Свързани фирми помпат цената на тока на едро“. Работодателите вече са сигнализирали Комисията за защита на конкуренцията, а изданието уточнява ,че за година цената на енергията е надскочила границата от сто лева

„Телеграф“ разработва темата за тайната на осиновяването и решенията на съда да разреши на децата да узнаят кои са биологичните им родители. За три години са издадени само 14 разрешения, става ясно от публикацията. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени