Eмисия новини
от 08.00 часа

ВМРО подкрепя Славчо Атанасов за кандидат-кмет на Пловдив

ВМРО няма да издигне свой кандидат за кмет на Пловдив, започват коалиционни преговори за издигане на Славчо Атанасов на този пост. 

Славчо Атанасов има една седмица, за да отговори дали приема номинацията и дали ще се води обща кампания. Ще се преговаря с всички политически сили в града, с изключение на ДПС. 

Условието за преговорите е да бъде приета програмата на ВМРО за управлението на Пловдив. 

Тя е добре известна и включва три основни пункта – изграждане на детски площадки във всеки район, детски ясли, градини и училища; работа върху зелената система на Пловдив и чистотата на въздуха чрез изграждане на нов парк от 63 декара до Коматево, благоустрояване и акцент върху вътрешно кварталните улици; изпълнение на големите инфраструктурни проекти – Модър – Царевец, нов мост над р. Марица, пробив под Водната палата. Програмата е реалистична за изпълнение за един мандат, обяви депутатът на ВМРО от Пловдив Александър Сиди

"Готови сме с програма за управлението на града и тя ще бъде предложена за обсъждане на НФСБ", обяви на пресконференция Александър Сиди:

"През последните 8 години Пловдив направи доста добри стъпки напред. Въпреки това обаче направи и много грешки и смятаме, че трябва отново да върнем доверието на пловдивчани именно с влизането в такъв един патриотичен формат, какъвто би бил форматът със Славчо Атанасов. Ако разбира се той не приеме тези точки, които ние сме поставили на масата, в рамките на следващите 20 дни ще търсим и други варианти", което означава преговори с повечето политически сили в Пловдив, включително и с ГЕРБ. От списъка с потенциални партньори обичайно ВМРО изключва единствено ДПС.

По повод отказа на Иван Тотев да се кандидатира за трети мандат Сиди коментира лаконично: "Той е реалист. Неговото арогантно и самолюбиво на моменти поведение доведе до това да се превърне в трудно избираем  занапред." 

Депутатът на ВМРО подчерта: "Борисов управлява по друг начин. Ако Тотев беше следвал неговия модел, нещата щяха да са други."

ВМРО ще преговаря за обединение на всички нормално мислещи, реалистични, патриотични, десни формации в Пловдив - посочи още Александър Сиди. Резултати от преговорите ВМРО-НФСБ в Пловдив се очакват до седмица.

Още от
Ген.-майор Данчо Дяков

Сменят шефа на НСО

публикувано на 21.08.19 в 12:56