Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС ще обсъди появата на лични данни на съдийка на сайта на инспектората му

Мирослава Тодорова
Снимка: архив

Следваща седмица Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще обсъди причините за появата на лични данни на бившия председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова и на нейното семейство на сайта на Съдебния инспекторат.

Това става при публикуването на нейната имуществена декларация, а файлът с документа носеше името на Тодорова и добавка NE SE CHISTIII!!!.

По предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието ще бъдат поканени главния съдебен инспектор Теодора Точкова и самата Мирослава Тодорова.

"Това е един магистрат с изявена позиция, който нееднократно е ставал обект на нападки от страна на главния прокурор. С общи думи, тази проверка, която беше извършена в инспектората и която в последствие градира върху цялата дейност на този магистрат в Софийски районен съд", коментира Лозан Панов.

В официално писмо до него Теодора Точкова нарече изтичането на личните данни на Мирослава Тодорова "случайно събитие и изключение".

Главният съдебен инспектор се извинява на съдийката, обещава да бъдат предприети дисциплинарни мерки и мерки, които да гарантират, че случилото се няма да се повтори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна