Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световни лидери поздравиха Борис Джонсън

Борис Джонсън
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави Борис Джонсън с избирането му за премиер на Великобритания, предаде ДПА.

„Великобритания е силен съюзник и очаквам с нетърпение да работим заедно с Вас, включително и по подготовката на срещата на лидерите на НАТО в Лондон през декември“, написа Столтенберг в Туитър.

Също в социалната мрежа поздравления отправи и канадският премиер Джъстин Трюдо, предаде ТАСС.

„С нетърпение чакам съвместна работа с Вас в името на запазването на силното приятелство между Канада и Великобритания, укрепването на търговските отношения и създаването на нови работни места за гражданите на нашите страни“, написа Трюдо.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Асошиейтед прес, изрази в Туитър очакванията си за сътрудничество с Джонсън при преодоляването на общите предизвикателства и за възползване от бъдещи възможности.

Поздравления към Борис Джонсън и очаквания за по възможност плавен преход отправи официалният представител на Световната търговска организация Кит Рокуел, предаде ТАСС. 

„Не бихме искали да има смущения в търговията между Великобритания и страните членки на Европейския съюз”, изтъкна Рокуел. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!