Eмисия новини
от 14.00 часа

От 29 юли до 22 август

Българското кино посещава 11 столични квартала с прожекции на открито

4
Снимка: blok-kino.com
И това лято ще има приближаване на ново българско игрално и документално кино до жителите на София. Фестивалът под открито небе Блок Кино отново ще доведе филмите до зрителите и зрителите до филмите, и то в столични междублокови пространства, в градски парк или училищен двор.

Независимият проект започна през 2015 г., а днес се разгръща в три панела - Блок А (за българско анимационно кино), Блок Д (българско документално кино) и основната програма - Блок Игрално Кино.

Началото е идния понеделник – 29 юли, за когато в кв. „Княжево“ (в двора на 26 СУ „Йордан Йовков“) се предвидени прожекции на „Посоки“ и „Гората на Димо“, а мобилното кино на открито ще продължи до 22 август.

Ще бъдат посетени локации и в кварталите Света Троица“, „Младост“, „Хиподрума“, „Изток, „Люлин“, „Дружба“, „Сухата река“, „Надежда“, „Бояна“ и „Лагера“

Сред игралните филми, включени в програмата, са „Ага“ с десетки фестивални награди, филмът с участието на Руши Видинлиев по едноименния разказ на Мирослав Пенков „Снимка с Юки“, „Вездесъщият“, „Каръци“.

Сред списъка на документалните заглавия са „Формулата на Тео“, „Манчестър Юнайтед от Свищов“, „Коридор №8“, „Последната линейка на София“ и други.

Още подробности ще научите в аванс от разговора на Гергана Пейкова с Катерина Ламбринова от екипа на организаторите.

Галерия

Още от
Хоакин Финикс като Жокера

Човешкото лице на Жокера

публикувано на 18.10.19 в 16:44