Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пета поредна година киновечери под открито небе

Снимка: Фейсбук

Пета поредна година предстоят вълнуващи летни вечери под открито небе с най-добрите филми от новото българско кино.

Вече 12 столични квартала, хижа “Планинарска песен“ на Витоша, начални училища и Университетът по архитектура строителство и геодезия и други места във Варна, Бургас, Перник бяха сцена на над 90 нови български филма и късометражно и документално кино в сезоните назад.

Какво предстои през настоящия сезон ще разберем от Катерина Ламбринова, която е част от екипа на “Блок кино 2019“.

“Тъй като това е нашият пети рожден ден, планираме разни специални неща, които тепърва ще обявяваме. По традиция програмата е много богата. Тя се разраства все повече всяка година. Едно от нещата, които бяха важни в тази специална годишнина беше да се постараем да покажем колкото се може повече максимално нови филми. Нови заглавия, които току що са минали своето официално разпространение по кината и са се срещнали с някакъв определен брой зрители там. Това е и нашата основна задача всъщност да се опитваме всички тези нови български филми да продължават своя живот и да намират допълнителна нова публика всяка година“.

Повече за инициативата и за някои от заглавията, които ще бъдат представени можете да чуете от интервюто на Таня Милушева с Катерина Ламбринова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени