Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболен национал ще играе в Румъния

Николай Стоянов ще играе за Крайова.
Снимка: beroebasket.com

Крилото на Берое Николай Стоянов ще продължи кариерата си в Румъния. Баскетболистът преминава в отбора на Крайова, където негов наставник ще бъде добре познатият у нас македонски специалист Александър "Аце" Тодоров. 

Националът Стоянов си тръгва от Стара Загора с бронзов медал, завоюван през отминалия сезон, в който той записа средно на мач по 12,1 точки, 4,1 борби и 2,8 асистенции във всички турнири.

"Заминавам за Крайова, където ще играя през следващия сезон. Всичко стана много бързо. Няма да крия, че предложението ми хареса, още когато за пръв път научих за него. Треньор в Крайова е Александър Тодоров, с когото работихме заедно в Лукойл. За мен това е първо излизане в чужбина и се надявам, че всичко ще бъде наред. Мисля, че това е стъпка напред в моята кариера. Всеки работи, тренира и играе, за да израства. Надявам се, че това няма да е последната ми крачка нагоре", заяви баскетболистът.

В България освен за Берое Николай Стоянов е играл още и за отборите на Черно море, ТЕСИ България U20, ИУ Варна, Рилски спортист, Лукойл Академик и Левски Лукойл. Най-силният сезон на играча до момента обаче е с екипа на Берое.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени