Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Крушарски: В България феърплей няма

Христо Крушарски
Снимка: Георги Димитров

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски изрази екзотичното за България мнение, че футболните процеси не бива да се поверяват на бивши футболисти. Това се отнася както за управлението на БФС, така и за клубовете. Крушарски гостува в актуално студио Дерби, където засегна много теми, както и четиригодишния си период начело на черно-белите.

"На нас всеки някой ни пречи, но на мене никой не ми пречи. Докато аз съм президент никога няма да гласувам човек от футбола да управлява БФС. На това му трябва мениджър. Боби малко или много се научи, открадна занаят и от Славков, и от Вуцов. Базата малко ли е, която направи. Ние се радваме, че Борислав Михайлов не е в изпълкома на УЕФА. Но какво печелим от неговото излизане? Оттук нататък ако няма човек в УЕФА, няма да има нищо. За мене първо си оправяме дворовете, правим силна лига, да се докаже в Европа и да се съобразяват с нас", заяви Крушарски.

Локомотив прие първия си съперник от турнира Лига Европа на своя стадион, а Крушарски разказа какво му е коствало това. Но ако тимът стигне до групите на турнира, трябва да се търси друг вариант за домакинско съоръжение.
"Аз започнах ремонта по емоцията на някои хора да се направи мача на Лаута. И бяхме направили малко криви сметки. На мене ми струваше много нерви, парите ги оставям настрани. За "Трибуна Бесика" - за да стане за Лига Европа трябваше да набутам една камара пари, за да не си личи, че е метален постамент. Не се ли намеси държавата, общините си играят малко джит-бол с нас. Няма да говоря за концесията на Ляута, защото няма да стане скоро. Не е въпроса за пари, а за разбиране и влизане в проблема. На мене ми писна да си говоря едно и също. Искаме ли да имаме футбол в Пловдив или не, това трябва да се реши".

След това той говори и за разходите, както и начина по който той вижда управлевието на едно футболно бизнес-начинание.
"Футболът не е нещо богопомазано, а предприятие, което в един момент трябва да си върне инвестициите. Тая година ако дам 100 хиляди лева по-малко, значи аз съм на печалба. Ти трябва да имаш план, в който да надграждаш. Към момента съм на печалба 500 000. Ще взема толкова от тия два мача. Значи давам 500 000 по-малко от себе си. Бюджетът на Локомотив ми е на година 4,5 милиона лева, то не е нещо тайно, у нас всичко е обществена тайна", каза Христо Крушарски. 

Чуйте още от него:





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна