Eмисия новини
от 04.00 часа

София филм фест на път е в Ловеч

В кино „Космос“ в Ловеч любителите на киното могат да се насладят на филми с награди от престижния фестивал в Кан, подбрани от екипа на София филм фест.

Още в първата вечер на програмата зрителите видяха филма, спечелил „Златна палма“ от Кан - 2018, „Джебчии“, а във втория ден – „Капернаум“ – носител на наградата на журито от Кан 2018 и номиниран за най-добър чуждестранен филм за наградите „Оскар“ и „Златен глобус“. Беше показан и „Всичко ще бъде наред“ от Вим Вендерс. В понеделник на публиката беше представен „Три лица“ – удостоен с наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан миналата година.

Програмата ще продължи до 1 август, а цената на билетите е 6 лв., благодарение и на съдействието на Община Ловеч, която да поема част от разходите.

Тази вечер ще бъде прожектиран още един шедьовър – „Солта на земята“ от режисьора Вим Вендерс, номиниран за "Оскар" за документален филм и със специална награда на журито на фестивала в Кан през 2014-а.

На 31 юли от 18 часа зрителите могат да видят „Щастливият Лазаро“ – награден за най-добър сценарий от Кан 2018 година и още десетки награди и отличия.

На първи август е предпремиерната прожекция на едно от най-новите български заглавия – „Ирина“ – пълнометражен филм на режисьора Надежда Косева.

Репортажа на Пламен Христов за предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.

Още от