Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърф и екстремни спортове само за момичета в “Дигитални номади 7”

Четири екстремни момичета са героите в новия епизод на „Дигитални номади“. Северина Митева, Деница Узунова, Милена Мачирска и Паолина Иванова са част от женската организация Wild berries, основана през 2012 г. от Станимира Карадочева. Групата обединява момичета, които искат да живеят активно, да излизат често в природата, да карат сърф, сноуборд, да се катерят и да не се страхуват да опитват спортове, които са с етикет “предимно за момчета”.

В Wild berries лесно намират съмишленици, готови спонтанно да тръгнат в неизвестна посока за ден, два или седмица, когато има добра прогноза за кайтсърф лятото или, за да карат сноуборд през зимата.

Всяка от четирите харесва различни спортове, имат различни професии, но желанието буквално да яхват вълната, ги събира все по-често. В тази конфигурация се срещат преди година, на женски сърф лагер на остров Лимнос.

Момичетата са категорични, че не могат без спорт, приключения, адреналин. Напълно изненадващо за някои от тях, които поставят на първо място връзката с природата, но все повече си дават сметка, че животът им е невъзможен и без съвременните технологии, които пък им дават свобода да пътуват навсякъде, да практикуват любимите си спортове и едновременно с това да работят от разстояние.

„На мен ми дават свобода, защото мога да си ги взема с мен където искам, да нямам точен офис, а офисът ми да е целият свят“, споделя Деница Узунова.

Дигитални номади е във Фейсбук и на bnr.bg. С подкрепата на А1.

Горещи теми

Войната в Украйна