Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ихтиман ще изгражда спортна зала за волейбол и други спортове

Община Ихтиман публикува на своя сайт инвестиционното предложение за изграждане на спортна зала "Арена Ихтиман” със застроена площ от 1 497.57 кв.м и до 600 зрителски места за седящи. Трибуните са проектирани с 11 реда, всеки с ширина 90 см. Седалките за зрителите са фиксирани към редовете.
Съоръжението трябва да бъде с поле за волейбол и с възможности за разполагане на игрище за баскетбол, тренировъчно игрище за волейбол, бадминтон, борба, бокс и бойни изкуства.
Обслужващия блок на залата трябва да разполага с необходимите помещения за лекар, съблекални за отбор-домакини и отбор-гости, съблекалня за съдийски състав, фитнeс зала с площ 50 кв.м., както и помещения за техническите инсталации.
Изграждането на спортния обект ще бъде съобразено с контактните външни улици и ще се оформи площадно пространство по начин да се използва както възможността за пешеходен достъп на зрителите от двете външни улици, така също и да се запазят съществуващите дървета в южната част на имота, включвайки ги в цялостното благоустрояване на площадното пространство.
Паркирането ще бъде решено надземно. Проектната разработка трябва да осигури общо 64 паркоместа, от тях 7 за хора с увреждания, 10 за ЕПС, както и 15 велосипедни паркоместа.
Всички те ще бъдат в непосредствена близост до сградата с достъп до хоризонталната платформа около нея.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна