Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити спечели Суперкупата на Англия

Менчистър Сити спечели Суперкупата на Англия
Снимка: Sportal.bg

Шампионът на Англия Манчестър Ситиспечели  суперкупата на страната, след като победи европейския шампион Ливърпул с 5:4 след изпълнение на дузпи.  Редовното време мача на стадион  "Уембли" завърши 1:1.

Манчестър Сити поведе още в 12-та минута чрез Рахийм Стърлинг, който получи топката пред вратата на Ливърпул и я прекара под ръката на Алисон Бекер с лек, но точен удар.

Мърсисайдците обаче изравниха в 77-та минута. Върджил ван Дайк получи топката вляво от вратата на шампионите и центрира към непокрития Жоел Матип, който вкара с глава за 1:1.

Ливърпул получи шанс да спечели мача във втората минута на добавеното време. Мохамед Салах стреля с глава към опразнената врата на Клаудио Браво, но Кайл Уолкър настигна топката на сантиметри от голлинията и я изчисти в ъглов удар.

По-рано и Върджил ван Дайк бе близо до гол, но при неговия удар топката първо рикошира в горната греда, а след това само едната й половина тупна зад голлинията и тя се върна към терена.

В крайна сметка носителят на трофея беше определен след изпълнение на дузпи.

Джердан Шачири и Илкай Гюндоган вкараха първите удари, а този на Жоржино Вайналдум беше спасен от Клаудио Браво. Бернардо Силва вкара и даде аванс на Сити, а след него последователно точни бяха Адам Лалана, Фил Фолдън, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Александър Зинченко и Мохамед Салах до 4:4. Последният удар бе поверен на Габриел Жезуш, който вкара в десния ъгъл на Алисон Бекер за крайното 5:4.

Ливърпул ще открие новия сезон в петък от 22 часа българско време срещу Норич, а Манчестър Сити ще играе в събота от 14:30 срещу Уест Хем в Лондон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!