Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола очаква 6 отбора да се борят за титлата в Англия

Гуардиола спечели "Къмюнити шийлд".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че очаква през новото първенство във Висшата лига за титлата да се борят повече отбори, а не да бъде надбягване с два коня. Както е известно, миналия сезон Сити спечели титлата в драматично състезание през голяма част от сезона с Ливърпул.

Снощи двата отбора отново се срещнаха един срещу друг и Манчестър Сити спечели "Къмюнити Шийлд" след изпълнение на дузпи след мач на много високо ниво за 1:1 в редовното време.

Двата отбора и през този сезон по всичко изглежда, че ще бъдат съвсем близо в преследването на титлата, като Ливърпул започва кампанията в петък на Анфийлд срещу Норич. Ден по-късно Сити гостува на Уест Хям.

Според Гуардиола, освен вчерашните съперници в мача за Суперкупата, към претендентите за титлата трябва да бъдат прибавени Челси, Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

"В момента дни преди започването на първенството смятам всичките тези шест отбора за претенденти. Не мисля, че борбата ще бъде между два отбора, както беше през миналия сезон. Очаквам много от Юнайтед, които взимат един чудесен футболист, какъвто е Хари Магуайър. Също така Челси и Тотнъм, които са финалисти в Шампионската лига, да се борят за титлата. Арсенал изглежда много интересно в момента", смята Гуардиола.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна