Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Славчев игра цял мач при победа на Карабах

Симеон Славчев участва в първия гол на Карабах.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият европейски шампион и полуфиналист от миналата година в Шампионската лига Аякс (Амстердам) завърши 2:2 като гост на ПАОК в Солун в първа среща от 3-ия кръг на квалификациите. Цървена звезда (Белград) направи 1:1 с ФК Копенхаген, а азербайджанският шампион Карабах се наложи с 2:1 като гост на кипърския АПОЕЛ (Никозия).

Българският полузащитник Симеон Славчев игра цял мач и беше в основата на първото попадение, макар и заради грешка на защитата на домакините. В 54-ата минута Садигов подаде топката на Славчев, който при опит да я отиграе, едва не я загуби. Противников играч не се усети и тя попадна у Ромеро, който продължи към Амрали, изстрелял я в мрежата за 0:1.

Пълният с испанци и бразилци отбор на Карабах стигна до второ попадение в 70-ата минута чрез Маджид Гай, който завърши подаване на Зубир. Чак в добавеното време Йоргос Мекрис върна едно попадение.

Динамо (Загреб) изненадващо стигна само до 1:1 срещу унгарския Ференцварош. Хърватите откриха резултата чрез новата си звезда Даниел Олмо в 7-ата минута и можеха на няколко пъти да си решат срещата. Вместо това Давид Сигер в 59-ата минута изравни. 

ФК Брюж се справи с 1:0 с Динамо (Киев), като единственото попадение вкара Ханс Ванакен от дузпа .

На стадион "Тумба" в Солун Хаким Зиеш откри резултата за Аякс в 10-ата минута след чудесно изпълнение на свободен удар. Подкрепяни от френетичната си публика, играчите на ПАОК изравниха в 32-ата минута чрез Чуба Акпом. Само 7 минути по-късно пълният обрат беше на лице. Лео Матос се разписа след центриране от фаул на Диего Бисесуар.

След почивката Аякс вдигна оборотите и Зиеш пропусна едно много добро положение преди Клаас-Ян Хунтелар да изравни след час игра с друго ювелирно отиграване. До края Аякс имаше преимущество, а 35-годишният Фернандо Варела едва не си вкара автогол след удар на Дони ван де Беек.

ПАОК и Аякс завършиха 2:2 в Солун.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна